Utasbiztosítás

logo_eub

Európába és Észak-afrikai országokba utazók részére ajánljuk.

Külföldi utazás előtt mindenképpen fontos utasbiztosítást kötni. Téves, hogy a bankkártya mellé adott utasbiztosítás elegendő, ugyanis ezek meglehetősen reklámértékű biztosítások. Magas önrész mellett alacsony a szolgáltatási limit és bizonyos szolgáltatási elemek hiányoznak belőlük. Használhatóságuk is erősen korlátozott, mert csak az adott ország állami egészségügyi intézményei fogadják el. Amikor bekövetkezik a baleset, a mentősök viszik a legközelebbi kórházba, nem azt kérdezik, milyen biztosítása van.

Viszont a biztosítóknál kötött utasbiztosítások fedezetet nyújtanak a magán kórházakra is.

A biztosítóknak általában három különböző díjú utasbiztosítási konstrukciója van. Ezek eltérő összegekre szólnak, illetve kevesebb vagy több szolgáltatási elemet tartalmaznak. Kötésnél érdemes figyelembe venni, hogy közelebbi vagy távolabbi, illetve olcsóbb vagy drágább országba utazunk.

Romániában és Horvátországban elegendő egy olcsóbb biztosítás, de Ausztriában, vagy Németországban drága az egészségügyi ellátás, és az USA-ban is a legmagasabb színvonalat nyújtó szolgáltatást kell igénybe venni.